به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شورای اسلامی شهر شیراز، دکتر «علی ناصری» در نشست خبری فصلی خود با خبرنگاران، با اشاره به اینکه شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز پیگیر بهبود وضعیت کرونا در مناطق مختلف شهری هستند اظهار داشت: به صورت شبانه روز، سازمانهای آتش نشانی و خدمات ایمنی و مدیریت پسماند به همراه اداره پشتیبانی ماشینآلات شهرداری شیراز؛ اماکن، معابر حساس و بخشهایی را که در معرض خطر آلودگی ویروس کرونا هستند گندزدایی و ضدعفونی میکنند.
وی همچنین تعامل با ستاد ملی مبارزه با کرونا، ستاد استانی و دانشگاه علوم پزشکی شیراز را ضروری خواند.
کرونا چالشی برای راهاندازی گرم خانههاست
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه، شیوع کرونا را چالشی جدی برای بهرهبرداری از گرمخانهها در زمستان پیشرو دانست و اظهار کرد: از یکسو بالا رفتن شدت همهگیری بیماری کرونا و از سوی دیگر لزوم توجه به افراد بی سرپناه در سرمای زمستان، موانعی برای راهاندازی گرمخانهها ایجاد میکند؛ باید در نظر داشت که افراد بی سرپناه، شبها به گرمخانهها مراجعه میکنند و این در حالی است که ممکن است در طول روز در محیطهای دیگر، به ویروس کرونا آلوده شده باشند.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز با تاکید بر اهمیت موضوع ساماندهی افراد بی سرپناه ادامه داد: جلسات متعددی با مسوولان مربوطه در حال انجام است تا بتوان مشکل افراد بی سرپناه را حل کرد.
تعطیلی یکجانبه ناوگان حملونقل عمومی در شرایط فعلی راهگشا نخواهد بود
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به نامه سرگشاده اعضای شورای اسلامی شهر مبنی بر ایجاد محدودیتها و تعطیلی یکهفتهای شهر شیراز به منظور کنترل شیوع بیماری کرونا، افزود: تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی بهتنهایی مشکلی را حل نمیکند؛ این مساله زمانی کارساز خواهد بود که صنوف غیرضروری نیز تعطیل شوند.
وی با تاکید بر اینکه در این زمینه باید معیشت مردم هم مد نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: کارگری که روزی صد هزار تومان درآمد دارد، بدون ناوگان حمل و نقل عمومی، ناچار است تا ۳۰ درصد درآمد خود را برای استفاده از خودروهای مسافربر شخصی اختصاص دهد که بار سنگینی بر دوش اقتصاد خود و خانوادهاش وارد میشود.
همه ذینفعان آییننامه ساماندهی و تجمیع دکلهای مخابراتی شیراز را رعایت کنند
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با تاکید بر پیگیریهای صورت گرفته در این کمیسیون برای تحقق طرح ساماندهی و تجمیع دکلهای مخابراتی در شهر شیراز افزود: رسیدگی به این موضوع بیش از دو سال به طول انجامید و نشستهای بسیاری در شورای اسلامی شهر، استانداری و فرمانداری با حضور مسوولین مخابرات و همه اپراتورها برگزار شد که در نهایت آییننامه ساماندهی و تجمیع دکلهای مخابراتی به امضا کلیه ذینفعان رسید و فرمانداری نیز آن را تایید کرده است و در همین راستا رعایت دقیق آییننامه مذکور از سوی کلیه ذینفعان مورد انتظار ما است.
منتظر صدور احکام قانونی در زمینه رهاسازی فاضلاب برخی کارخانهها در چنارراهدار هستیم
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات زیست محیطی در خصوص آلودگی رودخانههای چنار راهدار و خشک اشاره کرد و افزود: دو ماه پیش به دنبال عملیات لایروبی رودخانه چنار راهدار معلوم شد برخی کارخانهها با کارگذاری لولههایی در قسمتهای زیرین رودخانه، فاضلاب شان را در رودخانه چنار راهدار رها میکنند که بلافاصله مستنداتی از این وضعیت تهیه و از طریق حوزه معاونت خدمات شهری در اختیار مراجع قانونی قرار داده شد که منتظر صدور احکام قانونی در این زمینه هستیم.
ناصری تاکید کرد: کارخانههایی که آلودگی زیست محیطی دارند و سلامت مردم را به خطر میاندازند باید ضمن بهینهسازی و حفظ امنیت شغلی کارگران شان به مکانهای دیگری در خارج از حریم شهر انتقال یافته و همچنین پاسخگوی مردم و محیطزیست در رابطه با مخاطرات ایجاد شده باشند.
وی با اشاره به بررسی و پیگیری مصوبهای درباره آلودگیهای رودخانه خشک و چنار راهدار گفت: در کنار رفع مشکلات زیست محیطی ایجاد شده توسط برخی کارخانهها، پیگیر تکمیل و راهاندازی تصفیهخانه شماره دو صدرا، کلنگزنی تصفیهخانه شماره سه شیراز، خروج کارخانههای آلاینده از قبیل سیمان، پشم شیشه، روغن نباتی و نشاستهسازی از شیراز با حفظ امنیت شغلی کارگران و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی هوا هستیم.
نمایندگان مجلس برای تکمیل تصفیهخانههای شیراز مساعدت کنند
به گفته ناصری رینگ فاضلاب شهری شیراز و صدرا در مجموع ۳۲۰۰ کیلومتر است که جهت تکمیل ۱۱۰۰ کیلومتر باقی مانده آن، اداره آبفا پیگیریهای لازم را در دستور کار دارد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: اداره آبفا ضمن تکمیل رینگ فاضلاب شهری میبایست تصفیهخانههای شهر صدرا و تصفیهخانه شماره سه شیراز را نیز به بهرهبرداری برساند که در این راستا به جذب اعتبارات از سوی نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی نیاز است.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز درباره آلودگیهای زیستمحیطی تنگه قرهپیری تا رودخانه نهر اعظم و رودخانه خشک و ایجاد آلودگی از شمال غرب تا جنوب شرق شیراز در نتیجه رها شدن فاضلاب شهر صدرا در این مسیر گفت: آخرین مراحل تکمیل تصفیهخانه شرق شهر صدرا در دست انجام است که با زمانبندی اعلام شده توسط آبفا حداکثر در آذرماه سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید و در نتیجه شاهد رفع آلودگی زیست محیطی برای شهر شیراز در این رابطه خواهیم بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ناتوانی برخی شهروندان در پرداخت حق انشعاب فاضلاب افزود: با توجه به درخواستهای پی در پی مردم مقرر شد شهروندان مناطق ۲، ۳، ۵، ۷، ۸، ۹ و ۱۱ شهرداری شیراز که توان پرداخت حق انشعاب فاضلاب منازل خود را ندارند، طی ۳۶ ماه و بهصورت اقساطی هزینه را پرداخت کنند.
شیراز بار معتادان متجاهر دیگر شهرها را به دوش میکشد
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه با تاکید بر مشکلات و آسیبهای اجتماعی شهر شیراز گفت: در حال حاضر بیش از ۲۵۰۰ معتاد متجاهر در شیراز وجود دارند که از این میزان، قریب به ده درصدشان معتادان زن هستند.
وی افزود: بالغ بر هفتاد درصد کل معتادان متجاهر در شیراز بومی نیستند و از دیگر استانها و شهرها مهاجرت کردهاند.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: شهرداری از بعد سختافزاری زیرساختهای درمان معتادان را فراهم میکند و جذب این افراد از سطح شهر بر عهده نیروی انتظامی است که پس از انتقال معتادان متجاهر به کمپهای ترک اعتیاد بهزیستی و سمزدایی، در مراکز توانمندسازی شهرداری (سادا) مهارتهای زندگی و حرفه ای را میآموزند.
وی اضافه کرد: برای اینکه کسانی که تمامی مراحل ترک و کسب مهارتهای زندگی و حرفهای را به خوبی سپری کرده، لغزشی هم نداشته باشند، جهت اشتغال آنها پیشبینیهایی صورت گرفته است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با انتقاد از رها شدن افراد معتاد پس از خروج از کمپهای ترک اعتیاد ابراز داشت: ضروری است ابتدا عزت نفس، اعتماد به نفس، مهارتهای زندگی و حرفهای این افراد را افزایش دهیم تا بتوانند مراحل بهبودی را به خوبی سپری کنند که البته برای دستیابی به این مهم، تعامل بین دستگاهی بسیار اهمیت دارد.
وی در ادامه تعداد متکدیان و کودکان کار در شهر شیراز را قریب به هفتصد نفر عنوان کرد.
تکمیل سردخانه و تجمیع ارگانهای خدماترسان در آرامستان بهشت احمدی در آیندهای نزدیک
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه به موضوع ساماندهی آرامستانها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از ۳۷ آرامستان، ۵ آرامستان غیرفعال و ۳۲ آرمستان فعال هستند که از این تعداد ۲۸ آرامستان به مسلمانان و ۴ آرامستان متعلق به دیگر پیروان ادیان الهی اختصاص دارد.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز تکمیل سردخانه آرامستان بهشت احمدی و تجمیع ارگانهای خدماترسان در آن را از طرحهای مهم شورا و شهرداری شیراز عنوان کرد و گفت: سردخانه آرامستان بهشت احمدی آماده بهرهبرداری است و جهت استقرار شعبه پزشکی قانونی و ثبت احوال در این آرامستان که قرار است تا سیصد سال آینده پاسخگوی شهر شیراز باشد، تمهیداتی اندیشیده شده است.
وی از تسهیل خدمات حمل و نقل متوفیان، ایجاد قطعه نام آوران و سرباز وطن و نیز ارائه خدمات برای پرسنل شهرداری شیراز خبر داد و گفت: پیگیری احیای آرامستان تاریخی دارالسلام نیز از طرحهای در دست اقدام شورا و شهرداری است.
یک کمیسیون با دغدغههای بسیار
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با یادآوری فعالیتهای این کمیسیون در سه حیطه سلامت (زیستی، روانی و اجتماعی) محیط زیست (آب، خاک و هوا) و خدمات شهری، افزود: در حال حاضر مهمترین دغدغه این کمیسیون مقابله با شیوع بیماری کرونا و قطع زنجیره انتقال، بهبود سلامت روانی شهروندان و کاهش آسیبهای اجتماعی است.
ناصری با اعلام خبر نهضت درخت کاری و بهسازی فضای سبز، نهضت نورپردازی و رنگ آمیزی در شهرداری شیراز گفت: نهضت درختکاری و بهسازی فضای سبز، طرح جامع فضای سبز شهری، نهضت مبلمان شهری، نهضت نورپردازی و رنگ آمیزی، طراحی و نصب المانهای شهری بر اساس ویژگیهای شهر شیراز، از جمله طرحها و برنامههای پیش رو هستند.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته طی یک سال اخیر گفت: در بعد محیط زیست و در حوزه خاک در سال قبل، طرح تفصیلی مدیریت پسماند در شهر شیراز به تصویب رسید که در حیطههای مختلف بهویژه در زمینه مدیریت انواع پسماندهای خانگی ، ساختمانی، بیمارستانی و عفونی و همچنین پسماندهای عادی صنعتی بسیار اهمیت دارد. ضمن اینکه در رابطه با ساماندهی و جمعآوری سگهای ولگرد در جسله اخیر کمیسیون سلامت مقرر شد که با نظارت سازمان مدیریت پسماند در مناطق یازدهگانه شهرداری اکیپهای زندهگیر سگهای ولگرد فعال شوند.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه در حوزه آب نیز طرحهای مهمی به تصویب رسیده است، یادآور شد: نظارت و پیگیری احیای چاههای جذبی، پیگیری ثبت قناتهای هفده گانه، نظارت بر رینگ کردن چاههای آب شهری، طرح جامع مدیریت آب شهری و نیز طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری از جمله این اقدامات بهشمار میآیند.
وی در ادامه در خصوص سامان دهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی گفت: سایت ساماندهی مشاغل مزاحم شهری مساحتی بالغ بر 300 هکتار دارد که اغلب مشاغل مزاحم به آنجا نقل مکان خواهند کرد.
ناصری همچنین ساماندهی بار فروشان، دست فروشان و کارگران ساختمانی را از اولویتهای مهم کمیسیون سلامت برشمرد و افزود: در حوزه ساماندهی فرآوردههای کشاورزی مقرر شده است که در هر یازده منطقه شهرداری شیراز حداقل دو بازارچه برای ارائه محصولات کشاورزی با کیفیت و قیمت مناسب و با لحاظ حذف واسطه گری راهاندازی شود.
پایان/