در جلسه 177 کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز مطرح شد؛
برخورد علمی و ضابطهمند با یک دغدغه شهروندی؛ امضا تفاهم نامه مشترک شهرداری شیراز و دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز درباره بررسی راهکارهای علمی کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب
جلسه ۱۷۷ کمیسیون سلامت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با دستور کار مهم و امضای یک تفاهم نامه مشترک در راستایی پاسخگویی به نیاز و رضایتمندی شهروندان همراه بود.
امضا تفاهم نامه مشترک شهرداری شیراز و دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز درباره بررسی راهکارهای علمی کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب با حضور رییس شورای اسلامی شهر شیراز، رییس و اعضای کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورا، شهردار شیراز و رییس دانشکده دامپزشکی شیراز روز گذشته صورت گرفت .
سید ابراهیم حسینی، رییس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: جمع آوری علمی و ساماندهی سگهای بلا صاحب یک مطالبه عمومی از شهرداری شیراز است؛ چرا که به باور شهروندان و حتی دوستداران حیوانات، جمعیت سگهای بلاصاحب با توجه به اینکه دچار بیماری هاری شوند آرامش شهروندان را سلب میکند و با ایجاد این تفاهم نامه در کنار عقیم سازی و واکسیناسیون این حیوانات به شکل انسانی در طبیعت رها سازی می شوند .
محمد حسن اسدی، شهردار کلان شهر شیراز با بیان اینکه این برنامه و تفاهم نامه براساس پاسخگویی به یک مطالبه عمومی و ساماندهی یک مسله مهم شهروندی در دستور کار کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا و شهرداری قرار گرفته است، افزود: ساماندهی سگهای بلا صاحب و عقیمسازی و رها سازی آنها در طبیعت براساس روشهای علمی و دانشگاهی، یک مسله مهم و دغدغه مدیریت شهری است.
اسدی ضمن اشاره به اینکه یکی از درخواست ها و مطالبات مردمی ثبت شده در سامانه 137 شهرداری شیراز، جمع آوری و ساماندهی سگهای بلاصاحب است افزود: از آنجایی که بعضاً شاهد مواردی از گاز گرفتی سگهای بلا صاحب به شهروندان هستیم؛ لذا تجمع سگهای بلاصاحب، موضوعی است که میتواند امنیت شهروندان را تحت تاثیر قرار دهد.
شهردار شیراز عنوان کرد: در تأمین آرامش و امنیت شهروندان علاوه بر شهرداری، سایر دستگاههای مرتبط با کارگروه اشاره شده در تفاهم نامه به وظایف خود عمل کنند تا در مسیر جمع آوری، عقیم سازی و رها سازی سگهای بلاصاحب در طبیعت شاهد حصول نتیجه باشیم.
اسدی با بیان اینکه اضافه شدن به جمعیت سگهای بلا صاحب در شهرها به دلیل آسیب هایی که دارد، تبدیل به مسله مهم شهری شده است، افزود: در قانون، وظیفه دستگاههای مختلف درباره جمع آوری و ساماندهی سگهای بلا صاحب مشخص شده است که بعضا اغفال از این موضوع باعث زیاد شدن جمعیت این سگها شده است
وی افزود: از سوی دیگر به دلیل ترس و احتمال گاز گرفتن و بیمای هاری در بین سگهای بلاصاحب، شهروندان نسبت به این موضوع حساس شده و از شهرداری در زمینه ساماندهی و جمع آوری و عقیم سازی مطالبه میکنند .
شهردار شیراز با بیان اینکه دغدغه ما آرامش شهروندان است، اظهار امیدواری کرد: در تفاهم بین شهرداری و دانشکده علوم پزشکی با مشخص نمودن وظایف تمام دستگاهها به نتیجه مطلوب برسیم .
اسدی در پایان گفت: اهمیت امضا و اجرای این تفاهم نامه مانند سایر پروژههای شهرداری قابل اهمیت است و شخصاً برای نتیجه بخشی این موضوع، پیگیریهای لازم را انجام خواهد داد.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز با بیان اینکه یکی از موضوعات در بین تمام کلان شهرها ، تجمع سگهای ولگرد است که ساماندهی این موضوع در مدیریت شهری شیراز در دستور کار اجرایی بصورت اصولی و عملی قرار گرفته است، گفت: مسیر جمع آوری، ساماندهی، عقیم سازی و رها سازی سگ های بلا صاحب در تفاهم شهرداری و دانشکده دامپزشکی به صورت شفاف و علمی دنبال می شود.
مسعود زارعی با بیان اینکه وظیفه قانونی دستگاههای متولی در موضوع ساماندهی و جمع آوری سگ های بلا صاحب مشخص است، عنوان کرد: در تفاهم نامه شهرداری و دانشکده دامپزشکی ضوابط و نقش تمام دستگاههای متولی موضوع تعریف شده است تا در برابر این موضوع اجتماعی به نتیجه مطلوب برسیم .
او با بیان اینکه در این تفاهم نامه، افراد متقاضی نگهداری سگهای بلا صاحب بعد از عقیم سازی میتوانند اعلام آمادگی کنند، خاطر نشان کرد: سگ های بلا صاحب بعد از عقیم سازی یا به افراد متقاضی برای نگهداری واگذار یا در طبیعت رها سازی می شوند .
مسعود زارعی یادآور شد: یکی از دستورکارهای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری ساماندهی ورود سگ های بلا صاحب به فضاهای پارک ها است که در تلاش هستیم براساس آیین نامه معین و اظهار نظر کارشناسان این موضوع را دنبال کنیم .
به گفته این مقام مسئول زمان اجرای تفاهم نامه ساماندهی و جمع آوری سگ های بلا صاحب از زمان عقد قرار داد در همین هفته اغاز میگردد .
مسعود زارعی عنوان کرد: این شیوه جمعآوری و عقیم سازی و رها سازی سگهای بلا صاحب در کلان شهر شیراز به صورت کاملا عملی است و شهرداری در این زمینه اعتبارات در نظر گرفته است .
روح ا.. خوشبخت معاون خدمات شهری شهرداری شیراز نیز گفت: تفاهمنامه امضا شده در راستای دستورالعمل وزرات کشور در سال 1402 به شهرداری ها امضا شد.
وی با بیان اینکه درباره جمع آوری و ساماندهی سگهای بلاصاحب تاکنون دو دستورالعمل از وزرات کشور به شهرداری ها ابلاغ شده است خاطر نشان کرد: در تفاهم نامه موجود شهرداری شیراز مراسم عقیم سازی سگ ها را با واگذاری امور به بخش علمی یا همان دانشکده دامپزشکی دنبال می کند تا برای اولین بار مسیر در بدنه شهرداری کلان شهرها در شهرداری شیراز علمی و شفاف باشد.
صمد پناهیان، سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز با بیان اینکه برای اولین در کلان شهر شیراز چندین همایش تخصصی علمی با موضوع جمع آوری و عقیم سازی سگ های بلا صاحب برگزار شده است گفت: جلسات متعدد کارشناسی برای تفاهم نامه با دانشکده دامپزشکی برگزارشد تا حلقه گمشده موضوع ساماندهی که همان عقیمسازی سگ های بلاصاحب است را در قالب تفاهم نامه با این مرکز علمی لحاظ نماییم. وی با بیان اینکه شهرداری شیراز با اجرای این قرارداد شهرداری به صورت علمی و ضوابط محور با موضوع ساماندهی سگهای بلاصاحب برخورد میکند، گفت: براساس این قرار داد، شهرداری وظیفه جمع آوری سگهای بلاصاحب،دانشکده، وظیفه واکسیناسیون و عقیم سازی را انجام میدهد و برای رها سازی به محیط زیست واگذار می شود .
پناهیان با اشاره به جلسات متعدد با فرمانداری و هماهنگی با دستگاههای متولی بین بخشداران و دهیاران برای جمع آوری سگهای بلاصاحب تصریح کرد: سرشماری سگ های بلا صاحب موضوع دیگری است که در این قرار داد لحاظ شده است.
او یکی از گلایههای مردمی از شهرداری را عدم جمع آوری سگهای بلا صاحب در معابر شهری دانست وافزود: کنترل بر جمعیت این حیوانات در کلان شهر باید ضوابطمند باشد تا ضمن حفظ چرخه غذایی حیوانات از آسیبهای سگهای بلاصاحب که مبتلا به هاری هستند، جلوگیری شود.
پناهیان در پایان گفت: پروسه این موضوع بسیار شفاف است و شهروندان میتوانند با مراجعه به دانشکده دامپزشکی در صورتی که متقاضی نگهداری سگ های عقیم شده هستند، مراجعه کنند.