به گزارش روابط عمومی واموربین الملل شورای اسلامی شهر شیراز، دکتر«لیلا دودمان» درمراسم بزرگداشت روز زن، در جمع بانوان شاغل در شهرداری گفت: توجه ویژه به حقوق انسانی و آزادیهای شهروندی، سبب افزایش حضور زنان در حوزههای مختلف اجتماعی شده است.
وی گفت: حضور زنان سبب تقویت نگرشهای انسانی و معطوف به مصالح ومنافع عمومی جامعه می شود.
دودمان افزود: با توجه به شکل گیری نسل جدیدی از زنان تحصیل کرده و شاغل، گفتمان حاکم بر نهاد خانواده به سمت برابری وضعیت مرد و زن تغییر یافته که به منظور کنترل و کاهش آسیبهای حاصل از تحولات، باید تدابیر ویژهای اتخاذ شود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: روز زن یادآور تلاش شبانه روزی مردان و زنانی است که با روشنگری و ایستادگی در برابر سنتهاه هثیونادهای غیرمنطقی و زن ستیزانه سبب تغییرنگرش جامعه درباره جایگاه زن شدند که در نهایت در برخی قوانین مدنی کیفری نظیر ارث بودن زن از زمین و برابر شدن دیهی زنان با مردان در سانحه رانندگی را به همراه داشت.
دودمان با اشاره به ضرورت توجه به مسائل زنان کارتن خواب و دختران فراری گفت: باید با تغییر نگاه جامعه بتوانیم شرایط بازگشت زنان آسیب دیده اجتماع را به خانواده و جامعه فراهم سازیم.
رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: یکی ازدغدغههای فعالان حقوق زن، وضعیت اشتغال زنان و فراهم کردن فرصتهای برابر اشتغال آنها بدون در نظر گرفتن جنسیت و با تکیه بر تخصصی و توانمندی فردی آنهاست.
دودمان گفت: حفظ کرامت زنان شاغل در بخش خصوصی و جلوگیری از اعمال رفتارهای مغایر شئون انسانی با آنها در دستور کار قانونگذاران کشورها قرار گرفته است که مجازات افراد آزارگر و سواستفاده کننده با بهره گیری از موقعیت فرادستی اقتصادی از جمله راهکارهاست.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز به روند افزایش حضور همه جانبه زنان در حوزههای مختلف اجتماعی اشاره کرد و گفت: جهان دریافته است که در این فضای رقابتی که برای رشد و پیشرفت و بهبود شرایط ایجاد شده، کشورها باید از همه ظرفیتها و توانمندیهای خود از جمله زنان استفاده کنند.
وی برضرورت حضور زنان در عرصه سیاست تاکید کرد وادامه داد: در دنیا ثابت شده است زنان سیاستهای ملایم ترو رفاهی تردر پیش گرفته و بیشتر در حوزههای مسائل اجتماعی، کودکان، جوانان، خانواده و امور رفاهی به فعالیت میپردازند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه باید آسیبها و نیازهای زنان جامعه دریک گفتمان ملی و انسانی مورد بحث و بررسی قرارگیرد خاطر نشان کرد: فعالان حقوق زنان باید برچسب جنسیتی متصل شده به مسائل زنان را هرچه بیشتر کمرنگ ساخته و تلاش کنند مشکلات زنان به عنوان بخشی از مشکلات جامعه ایران معاصر بدون هرگونه تمایز جنسی مورد بحث قرار دارد.
وی خواستار تغییر نگاه حاکمیت از پلیسی به رویکرد آسیب شناسانه نسبت به زنان شد و افزود: نمی توان انکار کرد در این تغییر نگاه حاکمیت نسبت به زنان گامهای بزرگی نظیر تصویب آیین نامه فوریتهای اجتماعی برداشته شده است اما تا حصول به رویکردی به کلی آسیب شناسانه درسطوح حاکمیتی و اجتماعی در قبال زنان و دختران آسیبدیده هنور راه درازی در پیش است.
دودمان با اشاره به محدود شدن فضای رویکردهای تبعیض آمیز و غیر مساوات در جهان امروز گفت: امروزه ثروت وافر و موقعیت چشم گیر اشخاصی نظیر کارگردانان و تهیه کنندگان سینمای هالیوود نیز نمی تواند به مبنایی در جهت سواستفاده از زنان و دختران متقاضی اشتغال تبدیل شود.
وی افزود: آنچه در طول یکصد سال جنبش حقوقی زنان در دهههای آغازین قرن گذشته تا امروز سپری شده است هر چند نسبت به گذشته شگفتآور است اما تا تحقق کامل تغییر دیدگاه ها و قوانین مبتنی بر تبعیض میان زن و مرد فاصلهی زیادی باقیست.