آنچه در یکصد و هشتاد و یکمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز گذشت؛ از ارائه گزارش معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز تا لزوم تهیه بانک اطلاعاتی باغات
یکصد و هشتاد و یکمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز برگزار شد و موضوعات مختلفی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر شیراز، امروز(یکشنبه، 9 دی ماه ۱۴۰3) یکصد و هشتاد و یکمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز با حضور اعضای شورای اسلامی شهر به ریاست سید ابراهیم حسینی، شهردار کلانشهر شیراز و مدیران شهری و اصحاب همیشگی رسانه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه رئیس شورای اسلامی شهر ایراد سخن داشت و پس از آن از سوی سه عضو شورا سه نطق قرائت شد.
ابراهیم کمالی، عضو شورای اسلامی شهر شیراز مطرح کرد؛ باغات قصردشت؛ میراثی در معرض نابودی/ لزوم تهیه بانک اطلاعاتی باغات
ابراهیم کمالی، عضو شورای اسلامی شهر شیراز، در نطق خود در یکصد و هشتاد و یکمین صحن علنی شورا، به وضعیت بحرانی باغات قصردشت اشاره کرد و خواستار اقدام فوری برای نجات این میراث ارزشمند شد. وی با بیان اینکه این باغات در خطر نابودی قرار دارند، بر اهمیت حفاظت از آنها تاکید کرد.
وی اظهار داشت: از کاشت یک نهال تا تبدیل شدن آن به درختی تنومند سالها زمان لازم است و تبدیل یک درخت به چندین درخت و شکلگیری باغ، نیازمند صرف عمر و تلاش بسیار است. باغات و پهنههای سبز این شهر، میراثی هستند که با هزینه، آب، خاک و زحمات مردم این دیار شکل گرفتهاند و هویت شیراز بهطور مستقیم با باغها گره خورده است.
کمالی افزود: شهرت شیراز در ادبیات، تاریخ و مکتوبات جهانگردان، از دیرباز به دلیل سرسبزی و آب و هوای خوش آن بوده است. القابی چون "جنت تراز" یا "شهر گل و بلبل"، مدیون پهنههای سبزی است که بخش عمده آن در محدوده باغات قصردشت قرار دارد. این باغات، که روزگاری بسیار متراکم بودند، قدمتی چندصدساله دارند و یک میراث تاریخی زنده نه تنها برای شیراز بلکه برای کل کشور محسوب میشوند. این پهنههای سبز حاصل تلاش نسلهای متمادی مردم این شهر است و حفاظت از آنها وظیفهای سازمانی، شرعی و وجدانی است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه وضعیت فعلی باغات قصردشت نیازمند توجه فوری است، تصریح کرد: از ۳۵۰۰ هکتار وسعت اولیه باغات در همتنیده قصردشت، اکنون کمتر از ۹۸۰ هکتار آن بهصورت اسمی باقی مانده است. اگر بهموقع برای حفاظت همهجانبه اقدام نشود، این باغات تنها در تاریخ یاد خواهند شد.
کمالی به اقدامات صورتگرفته برای حفاظت از باغات اشاره و تأکید کرد: شورای اسلامی شهر شیراز، بیش از یک سال است که با تشکیل کمیته صیانت از باغات در ذیل دو کمیسیون خدمات شهری و شهرسازی، تلاش دارد با آسیبشناسی و اجرای سیاستهای ترویجی، برنامههای کاربردی با قابلیت عملیاتی تدوین و اجرا کند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون، کمیته صیانت از باغات ۲۴ جلسه برگزار کرده و در نخستین دستور کارهای خود، اجرای سیاستهای ترویجی و نرمافزاری را در دستور کار قرار داده است. از جمله این اقدامات میتوان به ترویج سنت باغداری، آموزش باغداران، حمایت از مالکان باغات، شناسایی مشکلات آنان و تلاش برای رفع این مشکلات، برنامهریزی برای اقتصادی شدن و سودآوری باغات، برگزاری جشنوارههای فصلی، حمایت از پایاننامههای دانشگاهی و طرحهای پژوهشی مرتبط با حوزه باغات، برگزاری اردوهای دانشآموزی و حمایت از سازمانهای مردمنهاد فعال در این حوزه اشاره کرد.
کمالی بر اهمیت این اقدامات تأکید کرد و افزود: حفظ و احیای باغات قصردشت، نیازمند همکاری همهجانبه مسئولان، شهروندان و سازمانهای مرتبط است تا بتوانیم این میراث گرانبها را برای آیندگان حفظ کنیم.
کمالی اظهار داشت: یکی از مهمترین چالشها، نبود بانک اطلاعاتی جامع و نظارت علمی و بهروز بر باغات است. در حال حاضر هیچ آمار دقیقی از تعداد یا وسعت باغات شیراز وجود ندارد و نظارت تنها به گشتهای میدانی واحد تخلفات محدود شده است. ما نیازمند سامانهای جامع برای ثبت اطلاعات باغات با استفاده از تکنولوژیهایی همچون GIS و سنجش از دور هستیم. این سامانه میتواند شناسنامهای برای هر باغ ایجاد کند و اطلاعات دقیق آن را هم برای شهرداری و هم برای شهروندان شفاف کند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین بر اهمیت استفاده از سیستمهای نظارتی نوین نظیر پهپادها برای پایش مستمر باغات تاکید کرد و افزود: ایجاد ناحیه ویژه باغات در شهرداری میتواند گامی جدی در این راستا باشد.
کمالی با انتقاد از طرح جامع و یکپارچه باغات قصردشت مصوب سال ۱۳۷۹، گفت: این طرح با تمام نقاط قوت خود، دارای نقایص جدی است. مرزبندیهای نادرست و تودهبندی غیر اصولی باغات باعث از بین رفتن بسیاری از باغات شده است. برای مثال، پهنه صرافی که روزگاری متراکم بود، امروز اثری از آن باقی نمانده است.
وی افزود: واگذاری باغات به شهرداری نیز تاکنون نتیجه مطلوبی نداشته، چرا که باغداری تخصصی و پرهزینه است و در حیطه وظایف شهرداری نمیگنجد. لازم است تملک باغات توسط شهرداری بازنگری شده و روشهای بهروز جایگزین آن شود. شورای شهر باید اصلاح این طرح را در اولویت خود قرار دهد.
کمالی با اشاره به بحران آب به عنوان جدیترین مشکل باغات قصردشت، بیان کرد: باغشهرها به بلای جان باغات قصردشت تبدیل شدهاند. استحصال بیرویه آب توسط این باغشهرها باعث خشک شدن قنوات و چشمهها شده و فاجعهای برای درختان کهنسال رقم زده است.
عض شورای اسلامی شهر شیراز افزود: چاههای غیرمجاز در این منطقه نیز یکی دیگر از عوامل تخریب منابع آبی است. هرچند ایجاد تصفیهخانههای محلی میتواند بخشی از این مشکل را حل کند، اما این اقدام نیازمند هزینههای کلان است. با این حال، مسئولیت قانونی آب در این منطقه بر عهده سازمان آب منطقهای است و شهرداری دخالتی در این حوزه ندارد.
کمالی خواستار ورود جدی شهردار و استاندار فارس به این موضوع شد و گفت: مشکل آب، حیاتیترین چالش باغات قصردشت است که نیازمند توجه فوری مسئولان است.
کمالی در صحبتهای خود به چالشهای بزرگ در حوزه باغات قصردشت اشاره کرده و بیان کرد که یکی از مشکلات اساسی، نبود ساختار اداری و قانونی مناسب جهت مدیریت این باغات بوده است.
به گفتهی وی، متولی باغات حوزه استحفاظی قصردشت تا کنون ستاد آبادگری باغات بوده که به عنوان یک نهاد ضعیف و فاقد اختیار قانونی و اجرایی شناخته میشود. این نهاد با توجه به جایگاه سازمانی ضعیف و عدم برخورداری از اختیارات لازم، نتوانسته است از باغات قصردشت به درستی حفاظت کند.
کمالی اضافه کرد که این ضعف ساختاری سبب شده است که شرایط کنونی باغات در وضعیت رو به افول قرار گیرد.
وی افزود: پس از پیگیریهای شورای اسلامی و شهردار شیراز، مصوبهای برای ایجاد ناحیه ویژه باغات قصردشت در وزارت کشور تصویب شد که به زودی ساختار و نمودار سازمانی آن تکمیل خواهد شد. هدف از این اقدام، نظارت بهتر و هوشمندتر بر باغات و جلوگیری از تخلفات در این حوزه است.
نبود کمیسیون ماده صد تخصصی باغات
کمالی همچنین به عدم تشکیل کمیسیون ماده صد ویژه باغات اشاره کرد و اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات اساسی، عدم تشکیل کمیسیون ماده صد ویژه باغات است که در راستای مصوبات شورا باید با حضور مدیران عالی استان برگزار میشد. علیرغم پیگیریهای متعدد، این کمیسیون هنوز در معاونت شهرسازی شهرداری شیراز تشکیل نشده است.وی از شهردار شیراز خواست تا شخصاً پیگیر تشکیل این کمیسیون باشد
کمالی در ادامه افزود: یکی دیگر از چالشهای بزرگ، تصمیمگیریهای غیرقانونی در کمیسیون ستاد آبادگری است. این کمیسیون به عنوان کمیته فنی کمیسیون زیربنایی شهرداری شیراز شناخته میشود و به دلیل عدم صلاحیت، حق تصمیمگیری ندارد. اما در سالهای گذشته، این کمیسیون بارها و بارها اقدام به تصمیمگیری و اعطای مجوزهایی فراتر از اختیارات قانونی خود کرده است.
مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در باغات
کمالی به مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در باغات نیز اشاره کرد و گفت: کمیته صیانت از باغات، در کنار اقدامات ترویجی خود برای حفظ باغات قصردشت، به مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در این مناطق نیز پرداخته است. متاسفانه، در حال حاضر در گروه یک باغات، که به عنوان اصلیترین و محافظتشدهترین گروه باغی شناخته میشود، ساخت و سازهایی در حال انجام است.
وی تأکید کرد که برخورد با این تخلفات همچنان با مشکلاتی روبهرو است و باید با سرعت بیشتری اقدامات لازم انجام شود.
به گفتهی عضو شورای اسلامی شهر شیراز، تلاشهایی برای مقابله با تخلفات در سطح دانهدرشتها و مجموعههای شناختهشدهای چون مدرسه مهر تابان، رستوران رزگلد و فروشگاه فرش زندیه صورت گرفته، اما عدم همکاریهای لازم موجب ایجاد یأس و ناامیدی در میان مسئولان شده و در نتیجه به نتیجه مطلوب نرسیدهاند.
کمالی اصلیترین راهکار برای حفظ باغات را همراهی و مشارکت مردم در این مسیر دانست و بیان کرد: مسئولان بر این باورند که مردم باید خود را در حفاظت از باغات مسئول و شریک بدانند و در کنار آن، زیرساختهای قانونی و اداری لازم برای حفظ، احیا و ترویج باغات باید با قوت بیشتری شکل بگیرد.
وی افزود: در این زمینه، امید بسیاری به ناحیه ویژه باغات وجود دارد. با وجود اینکه تلاشها برای برخورد با تخلفات دانهدرشتها تاکنون به نتیجه نرسیده، مسئولان امیدوارند که در آینده نزدیک این مسأله در دستور کار دستگاه قضا و نهادهای نظارتی قرار گیرد تا بتوانند به حفاظت از این میراث طبیعی ادامه دهند.
رضا محمدیان، رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز عنوان کرد؛
تصمیمات سریع دولت در رفع مشکلات اقتصادی مورد انتظار است / تقدیر از شهرداری شیراز برای احیای جایگاه فراملی این شهر
رضا محمدیان، رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز در نطق پیش از دستوردر یکصد و هشتاد و یکمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهرشیراز، با اشاره به حادثه سوریه، این اتفاق را تنگه احدگونه معاصر توصیف کرد و بر ادامه مبارزه مسلمانان علیه دشمنان تاکید کرد.
وی با بیان اینکه حادثه سوریه دستاویزی برای صهیونیست جهانی و اسرائیل و آمریکا در جهت تضعیف روحیه مقاومت و مردم مسلمان منطقه گردیده است، افزود: علی رغم همه فشارهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و نفوذهای اتفاق افتاده، مردم مسلمان و مقاوم منطقه با درس و عبرت پذیری از این واقعه، تنگه احدگونه معاصر را پشت سر گذاشته و به مبارزه خود علیه این آل دجال ادامه خواهند داد.
محمدیان با اشاره به تصمیم سریع دولت در رفع فیلترینگ واتساپ که یکی از وعدههای انتخاباتی بود، تاکید کرد که دولت میتواند با همان سرعت و جدیت در سایر مسائل نیز تصمیمگیری کند.
وی افزود: دولت محترم میبایست همانگونه که در تصمیم چند روزه نسبت به رفع فیلترینگ واتساپ عمل نمود میتواند در زمان کوتاهی تصمیمات دیگری مثل آزادسازی بدون عوارض ماشین آلات اجرایی و زیربنایی همچنین اتوبوس و مینی بوس، آزادسازی خودروهای سواری هیبریدی با حداقل تعرفه، آزادسازی ورود تکنولوژیهای جدید در کمترین زمان و بدون عوارض، تسهیل واردات ارزاق عمومی و ارائه تسهیلات کم بهره به صنایع برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی نسل جدید و دیگر موارد اجرایی همچنین تدبیر سریع در رفع مشکلات اقتصادی کنترل نرخ ارز و کمبود انرژی را بنماید
رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز همچنین بر اهمیت انتخاب مدیران اجرایی توانمند و دوری از مدیران سیاسی یا سفارشی تاکید کرد و گفت: دولت در انجام امور میبایستی از مدیران اجرایی و توانمند جهت حرکت ریل خدمت استفاده کند و تکرار اشتباه چند باره دولتها در انتخاب مدیران سیاسی یا سفارشی که موجب کارهای تبلیغاتی و حاشیهای صرفاً باعث اتلاف وقت و در نهایت عدم نتیجه و عدم رضایتمندی مردم خواهد شد.
محمدیان خاطرنشان کرد که مردم در صورت خدمت سریع و بدون حاشیه دولت قدردان خواهند بود و نکونامی واقعی با خدمت و تلاش صورت خواهد گرفت و نه با کارهای تبلیغاتی و سیاسی.
این مقام مسئول در پارلمان شهری شیراز در ادامه سخنان خود از شهردار و معاونین و پرسنل محترم شهرداری و رئیس محترم کمیسیون خدمات شهری که فارغ از هرگونه ایجاد خلل نسبت به برگزاری باشکوه همایش شیراز پایتخت زیست محیطی آسیا اقدام نمودند، تشکر و قدردانی کرد.
وی با اشاره به جایگاه تاریخی و فراملی شهر شیراز، اظهار داشت: جایگاه شیراز از قدیم و قرنهاست یک جایگاه فراملی بوده و هست که شهردار محترم فعلی نیز در حد توان تلاش خود را در احیا این جایگاه انجام میدهد. محمدیان در ادامه به انتقاد از برخی سیاسیون پرداخت و گفت: ای کاش برخی سیاسیون افراطی و مغرض پشت پرده نیز که صرفاً به دنبال غبار آلود کردن و ایجاد ناامیدی برای مردم و جوسازی با مهرههای مختلف خود هستند نیز با همدلی و به کارگیری ظرفیت های مختلف کمی به فکر بالندگی بیشتر شهر و احیای جایگاه فراملی شیراز باشند، باشد که خداوند متعال ایشان را هدایت نمایند.
رضا محمدیان در ادامه سخنان خود به شایعات اخیر درباره بازنشستگی شهردار شیراز واکنش نشان داد.
وی با بیان اینکه مدتی است برخی افراد و سیاسیون با طرح این شایعه مبنی بر بازنشستگی اجباری شهردار تا پایان سال، سعی در ایجاد تردید و ناامنی در میان مردم و کارکنان شهرداری دارند، گفت: طبق ماده ۲ قانون اصلاح مقررات بازنشستگی و وظیفه قانون استخدام کشوری، بازنشستگی با حداقل ۳۰ سال سابقه خدمت قابل قبول است. همچنین طبق تبصره (۱ ) ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی نیز داشتن ۳۰ سال سابقه کار برای تقاضای مستمری بازنشستگی کافی است. بنابراین، این شایعات که شهردار به دلیل محدودیت سنی باید بازنشسته شود، کاملاً بیاساس است
محمدیان با اشاره به تبصره ۳ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی و ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری، تاکید کرد که این قوانین تنها حداقل سابقه مورد نیاز برای بازنشستگی را مشخص میکنند و هیچ محدودیت سنی برای بازنشستگی اجباری وجود ندارد.
وی همچنین به ماده ۷۷ قانون استخدام کشوری اشاره کرد که تنها برای بازنشستگی کارمندان دولت در سن ۶۵ سالگی الزامآور است و به شهرداران تعمیم داده نمیشود.
رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص شرایط احراز تصدی شهرداری نیز توضیح داد که طبق آییننامه اجرایی، هیچ محدودیت سنی یا سقف سابقهای برای شهرداران در نظر گرفته نشده است.
وی افزود: قانونگذار تنها به داشتن حداقل مدرک تحصیلی، تجربه و سایر شرایط عمومی اشاره کرده است و هیچ الزامی برای بازنشستگی شهردار در سن مشخصی وجود ندارد.
محمدتقی تذروی؛ نائب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز مطرح کرد؛ ضرورت تعیین تکلیف محدوده بافت تاریخی حرم مطهر/ افزایش بودجه شهرداری باید با شیب ملایم باشد
محمدتقی تذروی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، در یکصد و هشتاد و یکمین صحن علنی شورای اسلامی شهر با گرامیداشت نهم دی، بر اهمیت قانونمداری و وحدت ملی تاکید کرد. وی همچنین بر ضرورت تسهیل پرداخت عوارض خودرو و ساماندهی بافت تاریخی حرم مطهر تاکید کرد و نسبت به افزایش بیرویه بودجه سال آینده هشدار داد.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اهمیت روز نهم دی گفت: نهم دیماه روز بصیرت و ولایتمداری مردم ایران اسلامی را گرامی میداریم. حوادث این روز، درس بزرگی از تابعیت و پایبندی به قانون برای همه اقشار جامعه بهویژه نخبگان سیاسی است.
وی افزود: این روزها با مشاهده حوادث منطقه غرب آسیا متوجه میشویم که عبور از قانون و دلبستگی به وعدههای خارج از کشور، انسجام و استقلال کشورها را تهدید میکند. بنابراین حفظ وحدت و یکپارچگی و پرهیز از هیجانات زودگذر سیاسی از الزامات اداره کشور است که رعایت آن برای همه ایرانیان متعهد به نظام ضروری است.
تذروی ضمن تقدیر از شهرداری شیراز، اظهار کرد: از زحمات تمامی دستاندرکاران شورا و شهرداری کلانشهر شیراز در برگزاری پیادهروی جمعه گذشته که با استقبال بینظیر شهروندان همراه بود، تشکر میکنم. انتظار میرود چنین برنامههایی که روحیه نشاط و شادابی در میان شهروندان ایجاد میکند، تداوم یافته و در صورت نیاز به تصویب شورا برسد.
نائب رئیس شورای شهر شیراز خطاب به شهردار، گفت: یکی از مسائل مرتبط با شهرداری و شهروندان، پرداخت عوارض خودرو است. متأسفانه بهدلیل عدم بسترسازی مناسب، شهروندان مجبورند برای پرداخت عوارض به دفاتر پیشخوان مراجعه کرده و هزینههای اضافی بپردازند. از شهردار انتظار میرود شرایط پرداخت این عوارض در شهرداریهای مناطق و بدون هزینه مازاد فراهم شود.
تذروی با اشاره به مشکلات محدوده بافت تاریخی حرم مطهر، گفت: این محدوده 57 هکتاری که ثبت ملی شده است، شامل منازل مخروبه و فرسوده با ارزش یا بدون ارزش است. این موضوع خدماترسانی دستگاهها را با مشکل مواجه کرده است. از شهردار تقاضا دارم با پیگیری تعیین تکلیف این طرح از شورای عالی معماری و شهرسازی کشور، دستورات لازم را برای جمعآوری نخالهها و ضایعات ساختمانی فاقد ارزش صادر کنند.
وی در پایان درباره بودجه سال آینده شهرداری اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم، از شهردار محترم میخواهم ترتیبی اتخاذ کنند که افزایش بودجه سال 1404 با شیبی ملایم انجام شود. در غیر این صورت، اعلام میکنم که رأی من به بودجه افزایشی منفی خواهد بود.
معاونت مالی شهرداری شیراز گزارشی از درآمدها و هزینههای شهر ارائه کرد
در یکصد و هشتاد و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز، معاونت محترم مالی و اقتصادی شهرداری، گزارشی جامع از وضعیت مالی و اقتصادی شهر ارائه نمود.
در این گزارش، معاونت مالی و اقتصادی به تشریح جزئیات بودجه سال جاری، پیشرفت پروژههای عمرانی، وضعیت بدهیهای شهرداری و همچنین اقدامات انجام شده برای بهبود وضعیت اقتصادی شهر پرداخت. همچنین، برنامههای آینده شهرداری برای افزایش درآمدهای پایدار و کاهش هزینهها نیز در این گزارش مورد بررسی قرار گرفت.
اعضای شورای اسلامی شهر شیراز ضمن تشکر از ارائه این گزارش جامع، بر لزوم شفافیت در امور مالی شهرداری و همچنین تسریع در اجرای پروژههای عمرانی تاکید کردند.
آنچه در صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز گذشت؛
در یکصدو هشتاد و یکمین جلسه صحن علنی ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز 11 دستور جلسه با حضور 13 عضو شورا بررسی و در نهایت 7 دستورکار به تصویب رسید.
در یکصد و هشتاد و یکمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز نامه فرمانداری شهرستان شیراز ، مبنی بر ایراد به مصوبه با موضوع الزام شهرداری به اختصاص زمین مرکز تحقیق و تولید گل و گیاه غرب شیراز (گویم) صرفاً به فعالیت تحقیق و تولید گل و گیاه توسط 13 عضو شورا به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و نهایتا به تصویب رسید.
براساس ماده واحده این طرح، ضمن اصرار بر مصوبه در خصوص الزام شهرداری به اختصاص زمین مرکز تحقیق و تولید گل و گیاه غرب شیراز (گویم) صرفاً به فعالیت تحقیق و تولید گل و گیاه، مقرر گردید در راستای رفع ایرادات مد نظر فرمانداری محترم نسبت به اخذ تائید شهردار محترم ذیل مصوبه و نیز ارسال اسناد مالکیت ملک به فرمانداری محترم اقدام گردد.
در این جلسه نامه فرمانداری شهرستان شیراز ، مبنی بر ایراد به مصوبه در خصوص شیوه نامه تسهیلات دوچرخه سواری در مجتمع های مسکونی، تجاری و اداری بررسی شد و نهایتاً به منظور تأمین نظر فرمانداری و رفع ابهام، اصلاح گردید.
بر اساس ماده واحده این طرح "شیوه نامه" تسهیلات دوچرخه سورای در مجتمع های مسکونی، تجاری و اداری به شرح پیوست ممهور به مهر شورای اسلامی شهر شیراز جهت طی فرایند تصویب از طریق کمیسیون ماده 5 قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسید.
در ادامه یکصد و هشتاد و یکمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز لایحه شهرداری شیراز درخصوص اصلاح مصوبه با موضوع عوارض ارزش افزوده ناشی از تعیین کاربری باغات بررسی شد و به تصویب رسید.
لایحه شهرداری شیراز با موضوع سیاست تشویقی جهت تعیین تکلیف بدهی های املاک دارای درخواست ممیزی، دستور کار دیگری بود که با حضور 10 نفر اعضای شورا بررسی شد و به تصویب رسید.
بر اساس ماده واحده این این طرح مودیانی که املاک آن ها تا پایان آذر ماه 1403 درخواست ممیزی آن ها ثبت شده باشد (به استثناء کلیه باغات و حریم)، در صورت پرداخت عوارض و بهای خدمات املاک مذکور تا پایان سال 1403 مشمول کاهش عوارض و بهای خدمات و تقسیط می گردند.
طرح کمیسیون تلفیق شورا مبنی بر اصلاح مصوبه در خصوص بیانیه چشم انداز شیراز 1420 تحت عنوان چشم انداز و برنامه راهبردی 20 ساله شهر و شهرداری شیراز ذیل سند شیراز سومین حرم اهل بیت (ع)، با حضور 10 نفر اعضای شورا بررسی و به تصویب رسید.
بر اساس ماده واحده این طرح، بیانیه چشم انداز شیراز 1420" به شرح پیوست اصلاح و تحت عنوان " چشم انداز و برنامه راهبردی 20 ساله شهر و شهرداری شیراز ذیل سند «شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) » بررسی و به تصویب رسید.
همچنین علاوه بر نظارت قانونی شورا بر شهرداری، مسئولیت نظارت عالیه بر حسن اجرای این مصوبه، بر عهده هیئت ناظرین تعیینی از سوی شورای فرهنگ عمومی برای شهرداری و سایر دستگاه های اجرایی قرار دارد.
لایحه شهرداری شیراز درخصوص اصلاح مصوبه با موضوع " آیین نامه تقسیط عوارض و بهای خدمات"، نیز در یکصد و هشتاد و یکمین صحن علنی شورا بررسی و به تصویب رسید.