محمدرضا هاجری، رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز عنوان کرد؛
بافت تاریخی شیراز در معرض تغییر هویت است/ انتقال کارخانههای آلاینده شیراز به تعویق افتاده است / طرح تغییر شیوه انتخاب شهردارها تهدیدی برای مردمسالاری است
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز در یکصد و هفتاد و پنجمین صحن علنی شورا در نطق پیش از دستور با انتقاد از طرحهای دولت و مجلس برای محدود کردن اختیارات شوراها، بر ضرورت حفظ استقلال شوراها و مشارکت مردم در اداره شهر تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به موضوعات مهمی همچون احیای بافت تاریخی، انتقال کارخانههای آلاینده و حفظ محیط زیست، خواستار توجه جدی مسئولان به این مسائل شد.
محمد رضا هاجری با اشاره به نتایج نظرسنجیهای شهری و محلی، اظهار داشت: شورا و شهرداری در تمامی عرصههای خدمترسانی به مردم پیشرو بوده و رضایتمندی بالایی را کسب کردهاند. مردم شریف شیراز خواهان ادامه خدمت این دوره از شورا هستند و ما باید برای حفظ منافع شهر از مسیر قانونی و رای مستقیم مردم، این خواسته را دنبال کنیم.
وی در ادامه به موضوع احیای بافت تاریخی و فرسوده شیراز پرداخت و با بیان اینکه این امر ضروری و لازم است، گفت: شورا، شهرداری و اداره کل مسکن و شهرسازی باید با همتی مضاعف برای این کار بزرگ تلاش کنند. اما متاسفانه شاهد هستیم که برخی افراد با رویکردهای لائیک و با طرح ادعاهای کارشناسی، سعی دارند هویت فرهنگی بافتهای تاریخی را تغییر دهند و به جای مناسبات انسانی و سبک زندگی اسلامی-ایرانی، به دنبال ایجاد یک شهر سکولار هستند.
هاجری با تاکید بر اینکه بافتهای تاریخی ظرف و قالب هویتی شهر هستند، افزود: با جابهجایی مظروف و محتوا، یعنی تفکیک جایگاه هویت انسانی شهر از بافت تاریخی، میخواهند رکن اصلی هویت شهر را حذف کنند. این در واقع تلاش برای استحاله سومین حرم اهل بیت (ع) است که نخواهند توانست به هدف خود برسند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز همچنین با اشاره به بستههای تشویقی و تسهیلات ارزان برای مالکان منازل بافت تاریخی، پیشنهاد داد که خود صاحبان این منازل میتوانند پیشران عمران و بازآفرینی بافتها باشند.
وی از دستگاههای مرتبط مانند میراث فرهنگی، اوقاف، محیط زیست و منابع طبیعی خواست تا با شورا و شهرداری همکاری کرده و از طرحهای مخرب محافظت کنند.
هاجری در سخنان خود به موضوع گردشگری مذهبی در شیراز اشاره کرد و گفت: تبدیل حوزه زیارت شهر به گردشگری مذهبی، برداشتی انحرافی از سند 2030 است و باید مراقب بود تا سومین حرم اهل بیت (ع) تحریف و تخریب نشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت شورای اسلامی شهر شیراز در با انتقاد از عدم اجرای مصوبات انتقال کارخانههای آلاینده از جمله روغن نباتی نرگس، سیمان و پشم شیشه، خواستار شفافسازی در این زمینه شد.
محمد رضا هاجری با اشاره به مصوبات موجود و پروندههای تشکیل شده برای انتقال این کارخانهها به خارج از شهر، گفت: با وجود وجود مصوبات صریح و شفاف، عملیاتی نشدن این مصوبات جای سوال دارد. سلامت مردم نباید قربانی سلایق برخی افراد شود. انتظار میرود علوم پزشکی و محیط زیست به عنوان متولیان سلامت مردم، در اجرای این مصوبات جدیتر عمل کنند.
وی با اشاره به تصویب انتقال زندان مرکزی مشهد به خارج از شهر، افزود: با همت مسئولان فارس و شیراز باید تلاش کنیم تا زندان مرکزی شیراز نیز به خارج از شهر منتقل شود. پس از آن، باید برای انتقال پادگانهای نظامی داخل شهر به خارج از شهر نیز اقدامات لازم انجام شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز با انتقاد شدید از طرح تغییر شیوه انتخاب شهردارها که از سوی وزیر کشور مطرح شده است، این طرح را تهدیدی برای مردمسالاری و تمامیتخواهی خواند.
محمدرضا هاجری با اشاره به اظهارات وزیر کشور مبنی بر قصد دولت برای گرفتن اختیار انتخاب شهردار از شوراها، گفت: به گفته وزیر کشور، میخواهند با کمک مجلس، انتخاب شهردارها را از شورا گرفته، مستقلاً انتخاباتی کنند و عزل و نصب شهردار یکجا با وزارت کشور و زیرمجموعههایش باشد. این طرح، تمامیتخواهی را به روشنی نشان میدهد.
وی با بیان اینکه طرح چندباره این موضع قبل از تصویب نهایی میتواند موجب تشویش اذهان عمومی شود، افزود: دهها هزار عضو شورای شهر و روستا شدیداً با اینگونه خلع یدها مخالف هستند و از مواضع ناصواب وزیر کشور ناراحت میباشند. از طرف دیگر، مجلس نیز به دنبال نظارت مطلق بر شوراها از طریق دیوان محاسبات است.
هاجری با تاکید بر اینکه شهرداریها از بودجه دولتی استفاده نمیکنند، گفت: 99 درصد بودجه شهرداریها از منابع مردمی است. به جای تقویت مدیریت شهری و افزایش اختیارات شوراها، آن را تبدیل به گوشت قربانی کردهاند و میان دولت و مجلس تقسیم کردهاند. این امر چیزی جز بیهویتی و استحاله به شوراهای موفق و کارآمد مردمی به دنبال ندارد.
وی با بیان اینکه با این طرحها میخواهند مردمسالاری دینی را از پایین به بالا به بالا به پایین تغییر دهند، افزود: مطالبهای که برای 7 ساله شدن شوراها مطرح شده بود، چه شد؟ دولت و مجلس با اینگونه افاضات از جبهه رفاقت و دستگیری به جبهه رقابت و مچگیری کوچ کردهاند که برای مردمسالاری دینی واقعی خطرناک است و تمامیتخواهی را نشان میدهد.