در نشستی با حضور رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، مشکلات فرهنگسراهای کلانشهر شیراز مورد بررسی قرار گرفت;
فرهنگسراها نیاز به برنامه و چارچوب مشخص دارند
جلسه بررسی مشکلات فرهنگسراهای تابع سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر شیراز; طی نشستی در سالن کمیسیونهای شورا با حضور سید ابراهیم حسینی، رییس شورای اسلامی شهر شیراز، محمد علی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، روح الله مظفری، معاون فرهنگی، هنری و ورزشی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز و جمعی از مدیران فرهنگسراها، مشکلات این اماکن فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
️در این نشست که با هدف بررسی مشکلات، کاستیها و رونق بخشیدن به این اماکن برگزار شد، معاون فرهنگی، هنری، و ورزشی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز به ارائه گزارشی در مورد آخرین وضعیت فرهنگسراهای موجود در شهر شیراز پرداخت و سپس توسط مدیران جمعی از فرهنگسراها، فعالیت ها و مشکلات این اماکن به بحث و گفتگو گذاشته شد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: این جلسه، با هدف بررسی مشکلات، کاستیها و رونق بخشیدن به فرهنگسرا تشکیل شده و در این نشست به دنبال حل مسئله هستیم.
محمدعلی چوبینی از همه مدیران درخواست کرد: بدون تعارف و بی پرده مسائل و مشکلات خود را بیان کنند.
معاون فرهنگی، هنری و ورزشی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این جلسه، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت عملکرد فرهنگسراها پرداخت و اذعان داشت: شهرداری شیراز دارای ۳۶ مرکز فرهنگی و هنری اعم از نگارخانه و دارالقران هاست که ۲۲ تای آنها فرهنگسرا ها هستند.
وی افزود: در فرهنگسراهای مناطق یازده گانه شهرداری، ۷۴ پرسنل خدماتی، متصدی و مدیر فرهنگسرا مشغول فعالیتاند.
روح الله مظفری گفت: طی نه ماهه اول امسال دویست و هشتاد هزار نفر از فضای فرهنگی شهر شیراز که مرتبط با سازمان فرهنگی است، استفاده کرده اند.
معاون فرهنگی، هنری، و ورزشی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز ضمن اشاره به برگزاری تعدادی رویدادها و برنامه های آموزشی فوق برنامه توسط فرهنگسراها گفت: این برنامه در فصول پاییز و زمستان که اوقات فراغت کمتری وجود دارد، برگزار می شود که مطابق مصوبه شورای شهر، یکی از آنها مبحث مدرسه هنر است.
وی افزود: در این برنامه، مردم محلات هر هفته، طی جلسات تعیین شده با یکی از اساتید برجسته شیراز در حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی دیدار می کنند.
وی از برگزاری پنج محفل قرآنی در شهر شیراز خبر داد و گفت: هم اکنون در بحث های کلان قرآنی به دنبال دعوت از قاریان بین المللی و مصری هستیم.
مظفری در پایان اظهار کرد: در حوزه فرهنگی و هنری، زیرساخت ها فراهم است; اما در هدف گزاری مشخص، برنامه ریزی و استفاده از ظرفیت تمام فرهنگسراها و محله محور و مردم محور شدن فعالیت ها دچار مشکل هستیم.
در ادامه جلسه هم توسط برخی مدیران فرهنگسراها، مشکلات آنان به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
نبود رسانه و روابط عمومی مستقل در فرهنگسراها جهت بازخورد فعالیت های آنان در فضاهای شهری، نداشتن سیستم اتوماسیون گام نیروهای شاغل در فرهنگسراها، نداشتن تنخواه، عدم سرویس ایاب و ذهاب، تعلق نگرفتن حق شیفت به نیروهای شاغل در فرهنگسراها، قرار نگرفتن نیروهای فرهنگی شاغل در فرهنگسراها در چارت اداری، کار نکردن آسانسور ۹۹ درصد از فرهنگسراهایی که طبقات متعدد دارند که عملا مانع ارائه خدمات به معلولین و افراد مسن می شود، عدم حضور پیمانکارهای بخش تاسیسات فرهنگ سراهای بزرگ مقیاس در شیراز، نبودن کتابخانه تخصصی قرآن در شیراز، کمبود تجهیزات ورزشی فرهنگسراها، کمبود نیروی انسانی، به روز نبودن فرهنگسراها، بخشی از مطالبات و مشکلات مطرح شده توسط مسئولین فرهنگسراها بود.
رییس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این نشست، ضمن تشکر از تلاش ها و زحمات مسئولین فرهنگسراها اظهار کرد:فرهنگسراها نیاز به برنامه و چارچوب مشخص دارند.
سید ابراهیم حسینی خطاب به مسئولین فرهنگسراها افزود: از جمله فعالیت های ضروری در فرهنگسراها، احیای شخصیت جایی است که در آن فعالیت می کنید.
وی عنوان کرد: فرهنگسراها از نظر برنامه، امکانات، ارتباطات و تبلیغات باید به ترازی برسد که انگشت سوال به سوی آن نشانه نرود.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز جهت حصول نتیجه و حل مشکلات فرهنگسراها پیشنهاد داد: مدیران هر فرهنگسرا بر مبنای ظرفیت، فضا، استعداد و امکانات خود باید چشم اندازی از برنامه ها و امکانات، تجهیزات و نیروهای مورد نیاز خود را به صورت مکتوب ارائه نموده تا در جلسه دیگری همه موارد احصا شده و جهت پیگیری در خدمت شهردار کلانشهر شیراز قرار بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: جنس کار فرهنگی ارزشمند است و به صورت ویژه مسائل فرهنگسراها را پی گیری نموده و با کمال میل پشتیبانی خواهد کرد.