مهدی طاهری، عضو شورای اسلامی شهر شیراز مطرح کرد؛
پیشنهاد ایجاد رصدخانه دائمی برای پیگیری دستاوردهای کنگره شهدای فارس
مهدی طاهری، عضو شورای اسلامی شهر شیراز، در یکصد و هفتاد و سومین صحن علنی شورا، با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با دستاندرکاران کنگره بزرگداشت 15000 شهید استان فارس، به تبیین مفهوم "مکتب تمدنی شیراز" پرداخت.
طاهری ضمن گرامیداشت روز مبارزه با استکبار جهانی و سالروز شهادت دانشآموزان در ۱۳ آبان، به تشریح فرمایشات رهبری درباره تلفیق دین، حماسه و هنر در شیراز پرداخت.
وی با تأکید بر اینکه این ترکیب بینظیر، شیراز را به یکی از برجستهترین شهرهای ایران تبدیل کرده است، گفت: "مقام معظم رهبری فرمودند که شیراز جایی است که این سه عنصر، در هم تنیده خودشان را نشان میدهند."
طاهری با اشاره به تاریخ غنی شیراز و نقش برجسته آن در تاریخ ایران، به مواردی همچون اولین جنگ مسلحانه با استعمار اروپایی، ضرب اولین سکه حکومت اسلامی، و وجود شخصیتهایی همچون حافظ شیرازی و شهید دستغیب اشاره کرد و گفت: "اینها شناسنامه شیراز است، شناسنامه فارس است."
عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین به اهمیت حفظ هویت دینی و فرهنگی شیراز اشاره کرد و گفت: "مقام معظم رهبری فرمودند: غلط کردند آنها که شیراز را از حرم اهلبیت بودن و مرکز دین و ایمان بودن برگردانند به یک نقطهی فسادگاه.
" طاهری در ادامه سخنان خود بر ضرورت ادامه این مسیر و حفظ هویت تمدنی شیراز تأکید کرد و گفت: "این روحیه، این ترکیب زیبای دین و هنر و حماسه باید در شیراز ادامه یابد."
عضو شورای اسلامی شهر شیراز، خود بر اهمیت تبیین مفاهیم کنگره 15 هزار شهید استان فارس تاکید کرد. وی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در خصوص تلفیق دین، حماسه و هنر، این کنگره را نقطه عطفی برای ترویج این مفاهیم در جامعه دانست.
طاهری با نقل قولی از رهبر معظم انقلاب، بیان داشت: "کنگرهی شما این را باید نشان بدهد به کشور، این را باید ماندگار کند در کشور؛ باید نشان دهید که برای یک ملّت متمدّن، دارای معرفت، پیشرو، آنچه مهم است، این است که دیندار باشد و حماسهساز باشد و هنرمند باشد؛ این سه با هم.
" وی با تاکید بر اهمیت این مفاهیم در تربیت نسل جوان، به شاخصهایی که رهبری برای سنجش تأثیرگذاری این کنگره بر روی جوانان مطرح کردهاند، اشاره نمود. این شاخصها شامل افزایش تقید دینی، مشارکت در فعالیتهای اجتماعی، مطالعه و تحقیق، و حرکت در مسیر خدمت به جامعه است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین به ضعف موجود در تبیین روایت دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: "ما در روایتها ضعیفیم." وی بر ضرورت ایجاد قرارگاه تبیین در شهرداری برای ترویج مفاهیم کنگره و آثار دفاع مقدس تاکید کرد.
طاهری با بیان اینکه بسیاری از سخنان رهبری ناظر به آینده و سنجش آثار و اقدامات است، پیشنهاد داد تا یک رصدخانه دائمی در قالب یک سازمان مردم نهاد تشکیل شود تا با حمایت همه دستاندرکاران، به پیگیری این مهم بپردازد.
وی همچنین بر ضرورت بازنگری در سند سومین حرم اهل بیت (ع) تاکید کرد تا با استفاده از رهنمودهای اخیر رهبری، این سند به روزرسانی شود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز از همه دستاندرکاران کنگره، به ویژه سردار بوعلی فرمانده سپاه فجر فارس، تقدیر و تشکر کرد.
وی همچنین از شهرداری شیراز به دلیل تلاشهای صورت گرفته در برگزاری این کنگره تشکر نمود و خواستار ارائه گزارش شفاف از هزینههای انجام شده شد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه به کمبود نمادهای ماندگار و المانهای شهری متناسب با اهداف این کنگره اشاره کرد و پیشنهاد داد تا شهردار شیراز لایحهای تحت عنوان "هویت بصری شیراز، شهر سرآمد در تمدن تلفیقی دین، حماسه و هنر" را به شورا ارائه دهد.