×
امروز   سه شنبه 02 اردیبهشت ماه 1404    -    April 22 2025 -    الثلاثاء 24 شوال 1446
اخبار

در بیست و هفتمین ایستگاه بازدید شبانه مدیریت ارشد شهری شیراز و اصحاب رسانه از اجرای نوبت شب پروژه‌های عمرانی بزرگ‌مقیاس مطرح شد؛ موزه شهر؛ موزه‌ای هویت محور به قدمت تاریخ/ مدیریت شهری شیراز نگاهی ویژه به موزه شهر به‌عنوان پروژه‌ای گردشگری- فرهنگی دارد

اندازه متن

در بیست و هفتمین ایستگاه بازدید شبانه مدیریت ارشد شهری شیراز و اصحاب رسانه از اجرای نوبت شب پروژه‌های عمرانی بزرگ‌مقیاس مطرح شد؛

موزه شهر؛ موزه‌ای هویت محور به قدمت تاریخ/ مدیریت شهری شیراز نگاهی ویژه به موزه شهر به‌عنوان پروژه‌ای گردشگری- فرهنگی دارد

 

در بیست و هفتمین ایستگاه بازدید شبانه مدیریت ارشد شهری شیراز و اصحاب رسانه از پروژه‌های عمرانی بزرگ‌مقیاس که به روند پروژه توسعه گردشگری و فرهنگی موزه شهر اختصاص یافت، بر لزوم پیشرفت فرهنگی این کلان‌شهر همسو با توسعه عمرانی تأکید شد که در دوره فعلی سیاست‌گذاری و مدیریت شهری همواره مورد توجه ویژه شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز قرار دارد.

 

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر شیراز، در بیست و هفتمین ایستگاه بازدید شبانه مدیریت ارشد شهری شیراز و اصحاب رسانه از پروژه‌های عمرانی بزرگ‌مقیاس که به روند پروژه توسعه گردشگری و فرهنگی موزه شهر اختصاص یافت، بر لزوم پیشرفت فرهنگی این کلان‌شهر همسو با توسعه عمرانی تأکید شد که در دوره فعلی سیاست‌گذاری و مدیریت شهری همواره مورد توجه ویژه شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز قرار دارد.

 

لزوم توجه به ظرفیت‌های غنی شیراز

 

رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل‌بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز تیز در این بازدید شبانه ضمن ادای دین به استاد سخن شیخ اجل سعدی شیرازی اظهار کرد: دو حوزه مهم فرهنگی شیراز به‌عنوان سومین حرم اهل‌بیت(ع) و شیراز به‌عنوان قطب ادبیات جهان به‌صورت ویژه باید دیده شوند.

 

محمدرضا هاجری با تأکید بر ظرفیت‌های شهر شیراز بیان کرد: باید از تمامی ظرفیت‌های غنی شهر شیراز در راستای توسعه و شکوفایی هرچه بیشتر شهر استفاده کنیم و نباید بگذاریم حافظ و سعدی به‌عنوان داشته‌های ارزشمند شهر شیراز مغفول بمانند، خوشبختانه مدیریت شهری شهر شیراز به این مهم توجه ویژه دارد.

 

وی با تأکید بر این موضوع که طبق منویات رهبر معظم انقلاب باید واژگان فارسی پاس داشته شوند، عنوان کرد: یک مصوبه در کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل‌بیت (ع) شورای اسلامی شهر، برای خواهرخواندگی شیراز و لاهور پاکستان در نظر گرفته شده است که اقدام ارزشمندی به شمار می‌رود.

 

نگاه ویژه مدیریت شهری شیراز به موزه شهر

 

شهردار کلان‌شهر شیراز در این بازدید با گرامیداشت یاد روز سعدی اظهار کرد: امشب نوبت به بازدید از موزه شهر رسید، باید تأکید کنیم که موزه برای گردشگران یک مقصد اصلی است، چون تاریخ و فرهنگ یک منطقه را معرفی می‌کند.

 

محمدحسن اسدی ادامه داد: شورای ششم مصوب کرده بود ساختمان قدیمی شهرداری شیراز به موزه شهر تبدیل شود و به این موزه به‌عنوان یک پروژه خاص در شهر شیراز نگاه می‌کنیم.

 

وی با تقدیر از دو معاونت «فنی و عمرانی» و «فرهنگی، اجتماعی و ورزشی» شهرداری شیراز در اجرای پیشبرد موزه شهر بیان کرد: راه‌اندازی موزه بسیار بیشتر از پروژه‌های عمرانی کارهای مطالعاتی نیاز دارد، موزه شهر در کنار پروژه زندیه قرار دارد؛ یعنی در مجاورت جایی که احیای میدان توپخانه و نقاره‌خانه در محور زندیه در حال انجام است.

 

این مقام ارشد شهری با بیان اینکه موزه فرهنگی و تاریخی یک مرکز ارزشمند به شمار می‌رود، گفت: باغ‌موزه سرو هم در بولوار چمران جنوبی در اردیبهشت‌ماه کلنگ‌زنی خواهد شد.

 

اسدی همچنین از برگزاری جشن‌ها و کلنگ‌زنی‌های بسیاری در هفته شیراز خبر داد.

 

موزه‌ای برای معرفی شهر شیراز

 

معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این بازدید با بیان اینکه موزه آرایی متفاوتی در این مکان اجرا شده است، اظهار کرد: در این کلان‌شهر تاکنون موزه‌ای برای معرفی شهر شیراز نداشتیم که با افتتاح موزه شهر این مهم میسر خواهد شد.

 

محمدعلی چوبینی ادامه داد: مطالعات و پژوهش‌های متعدد و سنگینی در سه دوره برای موزه شهر انجام شده است.

 

وی اضافه کرد: از ظرفیت‌هایی مانند هنرهای تجسمی و سمعی‌بصری ویژه برای موزه شهر استفاده شده و ماکت‌ها و تصاویر احصا شده‌اند.

 

به گفته معاون شهردار شیراز، این موزه هویت محور است و اطلاعات و محتوای موزه ظرفیت بازخوانی دارد، ۳۵۰ موضوع بررسی شد و به ۳۲ بخش منتهی شده است و در این موزه لایحه‌های هویتی دیده شده؛ جلگه و روایت اصلی‌ترین بخش موزه است که در آن با استفاده از نور و صدا بخش‌های مختلف روایت می‌شوند.

 

چوبینی همچنین عنوان کرد: اشیا و اسناد مربوط به شیراز در بلدیه موزه آرایی خواهند شد و به لایحه‌های مختلف هویتی در اپیزودهای مختلف موزه شهر پرداخته می‌شود، هنرهای مکتب شیراز در کاشی‌کاری و گچ‌کاری و آینه‌کاری و... در این موزه به تفسیر معرفی می‌شوند، در بخش زلزله و بلایای موزه به حوادث طبیعی و نقش‌آفرینی مدیریت شهری در بازسازی مجدد شهر در این بلایا پرداخته می‌شود، تمام انتشارات شهر شیراز طی یکی دو دهه گذشته هم به معرض نمایش گذاشته می‌شوند و همچنین سکه‌های مختلفی هم در موزه بلدیه نمایش داده خواهد شد.

 

به گفته وی؛ ۵۷ مسجد تاریخی شیراز در این موزه به تفسیر شرح داده می‌شود و حمام‌ها و پاکبان‌ها و داستان و سیر تاریخی آنها باهدف نقش شهرداری در نظافت شهری، آیین‌های نظافت مانند حوضچه سعدی، آیین‌های زیارت و... نیز از موضوعات معرفی شده در این موزه خواهند بود.

 

موزه‌ای به قدمت تاریخ شیراز

 

معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز در این بازدید با اشاره به اقدامات انجام شده در این ساختمان گفت: برای اینکه ساختمانی با کاربری اداری به موزه تبدیل شود به اقداماتی نیاز داشت و تمامی تجهیزات ساختمان در حال حاضر جمع‌آوری‌شده‌اند تا فرم موزه ایجاد شود.

 

محمد امین بیان کرد: بازسازی و بهسازی ساختمان به پایان رسیده و گچ‌کاری و اجرای رنگ به انجام رسیده است، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی قدیمی ساختمان تماماً برچیده شده و کف‌پوش اپوکسی و راه‌اندازی دوربین‌ها به انجام رسیده؛ ویترین‌ها هم به این مکان منتقل شده که به سیستم‌های حفاظتی روز مجهز هستند، لوسترها هم با بهره‌گیری از المان‌های قدیمی عوض شده‌اند.

 

 

 

هیچ نظری در مورد این خبر ثبت نشده است

کد خبر :
e894
تاریخ انتشار :
يكشنبه 31 فروردین ماه 1404
تعداد بازدید :
46

سایر اخبار

جدیدترین اخبار و رویدادهای شورای اسلامی شهر شیراز

An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. بارگذاری مجدد 🗙